Koulutusta käännöskirjojen toimittajille
Alicen alasin kustannustoimittajille

Järjestäjä: Alice Martin

Aika: 20.-23.8.2019
Paikka: Metsälinnan kartano, Urjala
Hinta: 750 € (varausmaksu 100 € maaliskuussa ja loput 650 € elokuun alussa)
Osallistujamäärä: 8 - 10 kustannustoimittajaa
Kenelle: kustannustoimittajille, jotka toimittavat käännöksiä joko kustantamon työntekijöinä tai freelance-toimittajina. 
Kurssin tarkoitus: nostaa toimitustyön tasoa ja helpottaa suomentajien ja kustannustoimittajien yhteistyötä.
Kurssiin liittyy ennakkotehtävä. 
Hakuaika: päättyy 19.2.2019.
Hakuohje: ks. alla.

Alicen alasin kustannustoimittajille on intensiivinen nelipäiväinen kurssi, joka keskittyy nimenomaan suomennettuun kaunokirjallisuuteen ja sen toimitustyöhön. Työmuotona on ryhmäkeskustelu erilaisten tekstien ääressä sekä toimitusharjoitukset. Painopiste on perinteisessä toimitustaidossa, tekstin luettavuudessa ja oikean tyylin löytämisessä. Yhteistyötaidot ja kääntämisen erityispiirteet tulevat myös esille. 

Kustantajat voivat lähettää kurssille toimittajia, joiden uskovat hyötyvän lisäkoulutuksesta. Lisäksi kurssille voivat tulla toimittajat, jotka maksavat osallistumismaksun itse.

Metsälinnan kartano on rauhallinen ja tunnelmallinen paikka urjalalaisen pelto- ja metsämaiseman keskellä. Kurssilla on täysihoito. Majoitus 2-3 hengen huoneissa osallistujamäärästä riippuen.

Kurssin vetäjä Alice Martin on toiminut WSOY:n vakituisena kustannustoimittajana vuodesta 1993 ja ollut useiden palkittujen suomennosten kätilönä. Lisäksi hän on sivutoiminen suomentaja. Hän on opettanut kääntäjiä ja kustannustoimittajia monien eri tahojen järjestämillä kursseilla ja työpajoissa. Kesästä 2016 hän on pitänyt kääntäjille omaa Alicen alasin -suomennospajaa. Alicen alasin kustannustoimittajille järjestetään vuonna 2019 ensimmäisen kerran. 
  
Kurssi voidaan toteuttaa, jos tulijoita on vähintään kahdeksan. Jos kiinnostuneita on enemmän kuin kymmenen, kurssin vetäjä valitsee osallistujat harkintansa mukaan. 

Hakuohje: vapaamuotoinen hakemus, josta käy ilmi 
- henkilötiedot
- toimituskokemus (työpaikka tai toimeksiantaja sekä muutamia viimeaikaisia toimitustöitä, mainitse näistä myös alkuteos ja sen kieli)
- perustelut, miksi haluat kurssille. Huom. Jos olet tulossa kustantajan lähettämänä, pyydä myös kustantajan edustajaa lähettämään perustelut. 
Hakuaika päättyy 19.2.2019.

Tiedustelut ja hakemukset: 

+358 40 8679238

Comments